Welcome to the new Gigaspaces XAP forum. To recover your account, please follow these instructions.

Ask Your Question
0

Remote service cannot be invoked by client when deploying on service grid

Hi,

I am trying to deploy my application on service grid. The application does not worked when I deployed on service grid although when I tested and executed on eclipse IDE the application is working fine.
I am using a executor based remoting to broadcast to all partition by remotely execute a service in an etm-processor located their respective partition. The client in etm-feeder which is the TestDataFeeder cannot get a return result from remote service processor through a reducer named MaxIECServiceReducer. It seem to give a provision failure event of

Name : etm-processor.1
Class : org.openspaces.pu.container.servicegrid.PUServiceBeanImpl
Reason : A GSC cannot be obtained to provision etm-processor.1[2], count1
Deployment Descriptor : etm-processor
Exception : No exception

I had tried to change the pu.xml in feeder and pu.xml in processor but still cannot when deployed on service grid. Currently I deployed to a 2 partiton using partition-sla.xml. Firstly run the gs-ui and start 1 gsm and 1 gsc. I used gs.bat deploy -sla (file location:partitioned-sla.xml) (file location: etm-processor.jar) to deploy space and 2 etm-processor. For feeder I used gs.bat deploy file location: etm-feeder.jar.

Any clue???

TQ

Attachments

  1. google-collect-snapshot-20080321.jar
  2. test_case.jpg
  3. partitioned-sla.xml
  4. etm-processor.jar
  5. etm-feeder.jar

This thread was imported from the previous forum.
For your reference, the original is available here

asked 2009-12-12 12:25:22 -0600

zainalhisham gravatar image

updated 2013-08-08 09:52:00 -0600

jaissefsfex gravatar image
edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

I've deployed the PU you posted. I had to remove the sla.xml you had within the \etm-processor\META-INF\spring.

I've deployed the etm-processor in partitioned mode and later deployed the etm-feeder PU.

Here is what I get when deploying the feeder.

[gsc][2/2604]   10:35:11 - Client starting the test case generation by loading data
[gsc][2/2604]   Feeder Pre-Loader starts writing Input Parameter(ip),Interaction Element(ie) and Test Case(tc)  to all partition s
pace
[gsc][2/2604]   10:35:13 - Test cases and Input paramert is loaded to space and waiting to generate test suite
[gsc][2/2604]   1542
[gsc][2/2604]   10:35:13 - Client starting the test suite generation
[gsc][2/2604]   10:35:13 - Client finished the test suite generation
[gsc][2/2604]   2009-12-13 10:35:14,235 etm-feeder [1] INFO [org.jini.rio.jsb] - Service-Id: [74424839-7926-4891-8658-48ea0c93e150
]
[gsc][2/2604]   2009-12-13 10:35:14,236 GSC INFO [com.gigaspaces.grid.gsc] - Instantiated etm-feeder [1] in 7.64 seconds
[gsm][3/1236]   2009-12-13 10:35:14,241 GSM INFO [com.gigaspaces.grid.gsm.provision] - Allocated [etm-feeder [1]] on [GSC pid[2604
] host[shay01/68.244.69.118]]
[gsc][2/2604]   Number of 2-way interaction element group: 6
[gsc][2/2604]   10:35:14 - Test Suite generation finished and waiting to display result
[gsc][2/2604]   1125
[gsc][2/2604]    --- Test Suite Result Pre Post ---
[gsc][2/2604]   ============================

Is this the expected result?

I've used 7.0.1. Windows , JDK 1.6.

See attached the space content after deploying the feeder.

Shay

Attachments

  1. google-collect-snapshot-20080321.jar
  2. test_case.jpg

answered 2009-12-13 09:39:00 -0600

shay hassidim gravatar image
edit flag offensive delete link more

Comments

That are not the expected result, the expect result looked some how like this.

17:22:47 - Client starting the test case generation by loading data Feeder Pre-Loader starts writing Input Parameter(ip),Interaction Element(ie) and Test Case(tc) to all partition space 17:22:47 - Test cases and Input paramert is loaded to space and waiting to generate test suite 248 17:22:48 - Client starting the test suite generation
17:22:48 - Client finished the test suite generation
Dec 14, 2009 5:22:48 PM org.openspaces.pu.container.integrated.IntegratedProcessingUnitContainer main INFO: Processing unit(s) started successfully Number of 2-way interaction element group: 6 --- STARTING CALCULATE MAX IEC ---

$$$>> SELECTED TEST CASE WITH MAX IE id:47 [1, 2, 1, 2] 6 Selected id:11 [1, 2, 1, 2] New --- STARTING CALCULATE MAX IEC --- $$$>> SELECTED TEST CASE WITH MAX IE id:48 [1, 3, 2, 3] 6 Selected id:24 [1, 3, 2, 3] New --- STARTING CALCULATE MAX IEC --- $$$>> SELECTED TEST CASE WITH MAX IE id:49 [3, 1, 2, 2] 6 Selected id:59 [3, 1, 2, 2] New --- STARTING CALCULATE MAX IEC --- $$$>> SELECTED TEST CASE WITH MAX IE id:50 [2, 1, 1, 1] 6 Selected id:28 [2, 1, 1, 1] New --- STARTING CALCULATE MAX IEC --- $$$>> SELECTED TEST CASE WITH MAX IE id:51 [2, 3, 3, 2] 6 Selected id:53 [2, 3, 3, 2] New --- STARTING CALCULATE MAX IEC --- $$$>> SELECTED TEST CASE WITH MAX IE id:52 [3, 2, 3, 1] 6 Selected id:70 [3, 2, 3, 1] New --- STARTING CALCULATE MAX IEC --- $$$>> SELECTED TEST CASE WITH MAX IE id:53 [3, 3, 1, 3] 5 Selected id:75 [3, 3, 1, 3] New --- STARTING CALCULATE MAX IEC --- $$$>> SELECTED TEST CASE WITH MAX IE id:54 [1, 1, 3, 3] 5 Selected id:9 [1, 1, 3, 3] New --- STARTING CALCULATE MAX IEC --- $$$>> SELECTED TEST CASE WITH MAX IE id:55 [2, 2, 2, 3] 5 Selected id:42 [2, 2, 2, 3] New --- STARTING CALCULATE MAX IEC --- $$$>> SELECTED TEST CASE WITH MAX IE id:56 [1, 3, 2, 1] 3 Selected id:22 [1, 3, 2, 1] New 17:22:48 - Test Suite generation finished and waiting to display result 256

--- Test Suite Result Pre Post ---

Test Case no. 1 1212 Test Case no. 2 1323 Test Case no. 3 3122 Test Case no. 4 2111 Test Case no. 5 2332 Test Case no. 6 3231 Test Case no. 7 3313 Test Case no. 8 1133 Test Case no. 9 2223 Test Case no. 10 1321

But due to greedy approach, the number of test tend to vary between 9 to 12. In above execution we got 10. These are the expected result. The result is obtained when executed on eclipse IDE.

I already tried using XAP 7.01, but same result as your when running on the service grid. h4. Attachments

[google-collect-snapshot-20080321.jar|/upfiles/13759706665100672.txt]

zainalhisham gravatar imagezainalhisham ( 2009-12-14 03:32:58 -0600 )edit

Can you submit a support case to allow us to investigate this problem in a better way? Thanks. Shay h4. Attachments

[google-collect-snapshot-20080321.jar|/upfiles/13759706667798892.txt]

shay hassidim gravatar imageshay hassidim ( 2009-12-24 07:11:39 -0600 )edit

I just manage to run the application correctly on the service grid, there problem is due to 1 library that I used in my application is not included/ missing in both processer lib and feeder lib when deploying on service grid. The library that been used need be included in the etm-processor.jar and etm-feeder.jar. The library is google-collect-snapshot-20080321.jar as attached. Thus the problem not on the service grid. Anyway thank you all.

Attachments

  1. google-collect-snapshot-20080321.jar
zainalhisham gravatar imagezainalhisham ( 2010-01-01 05:12:33 -0600 )edit

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2009-12-12 12:25:22 -0600

Seen: 167 times

Last updated: Dec 13 '09